Educloud presentert på CS3-konferansen

IT-avdelingen deltok på CS3-konferansen 11-13. mars. Anne Bergsaker, seksjonssjef for IT-avdelingens Seksjon for avansert brukerkontakt, presenterte IT-avdelingens Educloud Research på konferansen, som i år var lagt til Geneve og CERN. For ikke bare er det 10-årsjubileum for konferansen, men også 70-årsjubileum for CERN.

En konferanse for lagring og deling av data

CS3, kort for "Cloud Services for Synchronization and Sharing", er en konferanse av og for tilbydere, utviklere og brukere av innovative løsninger for lagring, håndtering og deling av data. Siden årets konferanse foregikk på CERN, var det også noe fokus på aktivitetene der. Høyenergifysikk krever mye regnekraft for å analysere de store datamengdene som genereres. Derfor sendes data videre for analyse til mange ulike regneanlegg rundt omkring i verden. UiO er med å bidra til nettopp dette, som en del av Nordic Tier 1 i det verdensomspennende LHC Computing Grid.

Presenterte UiO-utviklede Educloud

Fra IT-avdelingen deltok Anders Bruvik, Francis Medeiros-Logeay og Anne Bergsaker. Bergsager holdt en presentasjon under morgensesjonen på mandagen, hvor hun presenterte UiOs egenutviklede plattformløsning, Educloud Research. Målet var å få vist frem noe av funksjonaliteten vi har utviklet i denne plattformen, og fortelle om innovative løsninger som forskningsprosjektene selv utvikler i Educloud.

Knyttet kontakter

Det fine med å holde presentasjon tidlig i konferansen at man blir lagt merke til fra starten og blir kontaktet av mange andre på konferansen som jobber med lignende løsninger. Noen tok kontakt for å fortelle om en løsning de har som kanskje kan være nyttig for IT-avdelingen, andre for å lære eller høre om våre erfaringer, slik at de kan få hjelp med å sette opp lignende systemer selv. IT-avdelingen fikk mye oppmerksomhet og ble kjent med mange interessante potensielle samarbeidspartnere.

Omvisning på CERN

Det var også spennende å få delta på en konferanse som foregikk inne på anlegget til CERN. Som et ekstra tilbud fikk konferansedeltakerne omvisning på området, og de lærte om både detektorene på anlegget og eksperimentene de kjører. De fikk til og med se CERNs egen antimaterie-fabrikk, hvor de lager antimaterie for å studere hvordan denne oppfører seg. Det er veldig vanskelig å studere anti-materie for det kreves voldsomme krefter å lage bare noen få partikler, og så må man lage spesielle feller for å holde på disse partiklene. Hvis et atom med anti-hydrogen krasjer med et vanlig hydrogen-atom vil de to utslette hverandre, og antipartikkelen er borte.

bildekarusell
Publisert 18. mars 2024 13:41 - Sist endret 18. mars 2024 14:07