Uke 10

Hovedfokuset i uke 10 har vært forbedring og forenkling av personmodulen, samt refaktorisering av collecting event generelt, der vi har laget enklere og mer lesbar kode.

Bygging og utrulling av nye versjoner

Teamet har som mål å gjøre hyppige oppdateringer av koden, og at det skal være kort vei fra ny kode til ny applikasjon ute hos brukerne i produksjonsmiljøet. Små og hyppige endringer gjør at man også kan rulle fort tilbake endringer, dersom brukerne oppdager feil. Små endringer gjør det også lettere å rette opp feil. Ved å gå over til å bruke Jenkins, som er det systemet USIT bruker for utrulling og bygging av kode, vil veien dit være kortere og enklere. Jenkins er også bedre integrert med andre verktøy vi bruker til å administrere arbeidet vårt (JIRA og BitBucket). Vi har brukt ressurser på å gå over fra GitLab til BitBucket og Jenkins siden nyttår.

Utviklingsarbeid

Utviklingsmessig har teamet jobbet mye med "Collecting event"-modulen, som er en viktig modul i den nye objektmodulen. I "Collecting event"-modulen ligger sted, person og dato, og i utviklingen av denne går vi opp viktige veier for utvikling av senere event-moduler, som f.eks. "Classification event"-modulen, der blant annet taxon kommer inn i bildet.

Modulen har vært testet, og testpersonene kom med viktige tilbakemeldinger, både om forståelse av virkemåte, og om funksjonalitet og bugs. Siden denne testen har vi jobbet med å forbedre og forenkle kode og funksjonalitet, særlig i personmodulen.

Vi har også begynt å arbeide med database- og backenddelen av objekthåndteringen i objektmodulen. Denne skal håndtere opprettelse av nye objekter som kan kobles til en Collecting event.

Arbeidet med å kvitte oss med Oracle, og gå over til Postgres er også i gang. Første skritt er å migrere det nye systemet over til Postgres.

Nye medarbeidere

Vi er glade for å ha fått to nye medarbeidere i teamet. De er godt i gang med å sette seg inn i Musit, og hva slags system de skal være med på å utvikle.

Kompetanseheving og vedlikehold av kode

Vi har oppdatert til siste versjon av React, som er en viktig bestanddel av Frontend-koden.

Vi jobber også med å oppdatere til siste versjon av Bootstrap, som er et bibliotek for layout og "styling" av web-sider.

Arbeid med å vedlikeholde og forbedre kode er et kontinuerlig arbeid, og er viktig både for kvalitet av kode og å få med seg tetting av sikkerhetshull i eksterne kode-biblioteker.

Driftsoppgaver

Det er hele tiden driftsoppgaver, særlig fra Delphi-systemet. Det har vært jobbet med innlegging av bilder ved botanisk seksjon i Vitenskapsmuseet, migrering av Lav og Mose i Bergen, retting av diverse bugs osv.

Det har også vært gjort fikser i forbindelse med fylkessammenslåing til Trøndelag.

 

Av Stein Olsen
Publisert 3. apr. 2020 07:06 - Sist endret 3. apr. 2020 07:06