Uke 11

  • Nyansatte
  • Nytt siden sist
  • Driftsoppgaver
  • Framover

Nyansatte

Vi har fått nye kollegaer i teamet, noe vi er veldig fornøyde med. Begge er meget erfarne programmerere, og vi opplever daglig at dette styrker oss vesentlig.

Alen Milkovic: Alen har lang og bred erfaring som utvikler, både med front- og backendprogrammering. Han har også god kjennskap til teknologi vi benytter i bygging og utrulling av nye versjoner.

Han har tidligere jobbet i VG-nett, og i UNIT, som blant annet utvikler Felles Studensystem, Samordna Opptak og Vitnemålsportalen.

Fergus McDowall: Fergus har også lang erfaring som web-utvikler. Han har jobbet med web og søketeknologi, og har drevet eget konsulentselskap.

Hva har vi gjort siden sist?

Siden forrie uke har vi lagt ut en ny versjon av collecting event-modulen på test-basen. Denne versjonen er blitt testet av referansegruppa for Marine Evertebrater.

Vi har nå  fått Jenkins til å virke i forbindelse med bygging og klargjøring av applikasjonen til utrulling, og neste skritt er å kvitte oss helt med GitLab. (se forrige ukerapport fra Uke 10).

Vi er snart klare med de første tjenestene på backend for å opprette og redigere objekter. Neste skritt er å begynne å jobbe med frontend for dette.

Drift

Vi har jobbet noe med å ferdigstille migreringen av Lav i Bergen til MUSIT sin applikasjon, og dette skal snart være klart til å gå i produksjon.

Framover

Vår jobbing med Jenkins har gjort det lettere for oss å få til noe som kalles "Continuous deployment". Dette vil i praksis si at vi forsøker å legge ut ny funksjonalitet i produksjonsbasen så hyppig så mulig, slik at brukerne kan følge utviklingen i arbeidet vårt tettere, samt at vi legger ut små endringer av gangen. Dette gjør at vi fortere får tilbakemelding på det vi gjør, og eventuelt kan justere kursen så fort som mulig.

 

Publisert 3. apr. 2020 07:07 - Sist endret 3. apr. 2020 07:07