Uke 13

  • Utvikling i objektmodulen
  • Drift
  • Lav i produksjon i Bergen

Utvikling i objektmodulen

Utviklingsarbeidet går videre i objektmodulen. Der fikk vi i utviklergruppa anledning til å presentere prototyper/skisser på objektmodulen.

I tillegg fikk vi tilbakemeldinger på collecting event-modulen, og vi håper å kunne rulle ut en endelig versjon av denne i løpet av neste uke (uke 14).

Drift

Parallelt med utviklingsarbeidet har det vært tatt unna en del driftsoppgaver i det gamle systemet denne uka.

  • Algeapplikasjon er klargjort for Tromsø
  • I samarbeid med GBIF har vi laget en plan for å rydde opp i ulike problemer i eksporten fra GBIF til Musit. Samarbeidet med GBIF vil bli styrket framover, i og med at GBIF vil hjelpe oss i arbeidet med å lage en mapping  av data fra de eksisterende Musit-basene til Darwin Core-archive, med tanke på bedre eksport til GBIF, og - ikke minst - å bruke dette formatet som migrerings fra de eksisterende basene til nytt system. Dette er arbeid vi straks vil begynne på i arbeidet med objektmodul for Marine evertebrater. Vi planlegger også å bruke Darwin Core-archive som utvekslingsformat for naturhistorie i det nye systemet.

Lav i produksjon i Bergen

Nå er endelig den gamle Lavbasen ved Universitetsmuseet i Bergen flyttet over til Musit. Når vi etterhvert skal migrere lavsamlingene i Musit over til det nye systemet, er det en meget stor fordel av vi har alle dataene inne i de eksisterende Oracle-databasene.

 

 

Publisert 3. apr. 2020 07:07 - Sist endret 3. apr. 2020 07:07