Uke 16, 17 og 18

De tre ukene siden siste rapport har vært preget påskeferie, fridager og jobbing med ulike ting.

  • Litt bugfiksing
  • Drift
  • Synonymer i Personmodulen
  • Overgang fra Oracle - Postgres
  • Forberede migrering av marine evertebrater til nytt system
  • Evaluering

 

Bugfiksing

Etikett-funksjonaliteten i magasinmodulen var programmert på en slik måte at den ikke fungerte som den skulle da vi oppgraderte React til siste versjon.  Dette har vi fikset.

Drift

Det har vært større og mindre driftssaker i det gamle systemet som vi har brukt litt tid på. Vi har også jobbet med import av moduler fra mose- og lavbasen i Bergen. Dette regner vi med å ferdigstille i løpet av en ukes tid.

Vi har også jobbet med kobling av bilder og herbarieark for NHM.

Synonymer i personmodulen

Vi er snart klare med å ferdigstille personmodulen med synonymfunksjonalitet, som det, etter mye diskusjon og avklaringer, har vært en del fram og tilbake med.

Det nye systemet i Musit er tenkt å være et felles system for alle museer og fagområder. Det betyr selvsagt ikke at alle løsninger vil være helt like, men vi ønsker i størst mulig grad å ha felles håndtering av samme type data, som for eksempel personer, og derfor er det visse ting som krever litt "prøving og feiling" før vi føler vi er landet på rett sted.

Overgang fra Oracle - Postgres

Da prosjektet med ny IT-arkitektur startet opp med magasin- og analysemodulen, ble dataene av tekniske grunner lagret i en Oracle-database. Når det nye systemet er ferdig, skal alle dataene ligger i Postgres, som er en open-source database, og som pr. idag er et meget godt og kraftig databasesystem.

Siden vi nå er i ferd med å implementere modulen for de viktigste dataene i Musit - objektene - ønsker vi å ha disse i Postgres. Derfor vil vi ha elle dataene i det nye systemet i Postgres, og vi er kommet et godt stykke på veien til å flytte dataene fra Oracle - Postgres, og har jobbet en del med dette de to siste ukene.

Forberede migrering av marine evertebrater til nytt system

Vi har også startet arbeidet med å lage en oversettelse av dataene fra Marine Evertebrater til Darwin Core Archive (DwC-a), som er det formatet vi ønsker å bruke til både migrering, import og eksport av data i Musit.

Evaluering

Det er besluttet at Musit skal evalueres denne våren, og dette har tatt, og vil ta noe av tiden vår. 

 

Publisert 3. apr. 2020 07:08 - Sist endret 3. apr. 2020 07:08