Uke 21-23

Det har vært ferie og fridager de siste ukene, så derfor kommer rapport fra de tre siste ukene her:

  • Skisser til objektmodul
  • Oracle til Postgres
  • Migrering av marine evertebrater
  • Drift

Skisser til objektmodul

Det har vært laget skisser for registrering av objekter og innskriving av taxondata, som har vært presentert for objektgruppa.

Vi har fått mange avklaringer og tilbakemeldinger, og på basis av disse justerer vi skissene, som så presenteres for objektgruppa igjen.

Vi har blant annet diskutert og jobbet en del med hvordan bruke Artsdatabankens artsnavnebase på en effektiv måte i applikasjonen.

Oracle til Postgres

Vi jobber fortsatt med å kvitte oss med Oracle-basen i det nye systemet, der en viktig del er å replikere/synkronisere data fra den gamle Oracle-databasen til Postgres, slik at magasin- konserverings- og analysemodulen kan se og bruke oppdaterte objektdata fra alle samlinger.

Migrering av marine evertebrater.

Vi er igang med å lage migreringsscript fra den eksisterende basen for marine evertebrater til den nye Postgres-basen. Vi har laget en plan for hvordan vi vil migrere dataene, og begynt på de første punktene i denne planen

I tillegg har vi vært i Bergen og snakket med de som jobber med marine evertebrater der, og vi har laget en plan for hvordan disse dataene skal migreres inn i den nye marine evertebrater-basen. Disse dataene blir migrert etter at marine evertebrater fra Vitenskapsmuseet er inne.

Drift

Det har vært jobbet tett med GBIF om eksport av Musit-data til GBIF og Artsdatabanken.

Vi har jobbet en del med opplasting av bilder, og kobling av disse til objekter. I samme slengen har vi også endret eksporten av bildedata til GBIF, slik at man kan se alle bilder som er koblet til objektene i GBIF.

Det har også vært jobbet med å oppdatere eldre versjoner av biblioteker, samt å kvitte oss med en del tredjeparts komponenter. Å holde biblioteker oppdatert er viktig, fordi de nyeste versjonen ofte inneholder tetting av sikkerhetshull osv. Vi har opplevd at enkelte av tredjeparts-komponentene våre ikke er kompatible med disse bibliotekene, og disse har vi kvittet oss med, og enten programmert de selv, eller funnet bedre alternativer.

 

 

 

 

 

Publisert 3. apr. 2020 07:08 - Sist endret 3. apr. 2020 07:08