Uke 38

Disse to ukene har det skjedd mye, vi har rullet ut en ny versjon til produksjonsbasen med funksjonalitet for å legge inn objekt-/gjenstandsdata for marine evertebrater.

Ny objektmodul for marine evertebrater.

Objektmodulen som nå er rullet ut inneholder første versjon av det som etterhvert skal bli en felles objektmodul for alle museer og samlinger i MUSIT.

Objektfunksjonaliteten vil kun være synlig dersom man er logget inn og valgt "Marine evertebrater" som samling.

Objektmodulen inneholder følgende funksjonalitet:

  • Innlegging av objekter med museumsnr og undernr

Objektet kan kobles til én flere typer hendelser:

  • Innsamlingshendelse (sted, tid, personer)
  • Bestemmelseshendelse (med takson koblet til Artsdatabanken)

Man kan også legge inn og jobbe med personer i den nye løsningen, samt at det er en egen modul for innsamlingshendelser, der man kan koble til objekter.

 

Migrering

Vi er også godt i gang med å lage scripts for migrering av data til den nye objektmodulen. Først i løypa ligger Marine Evertebrater-samlingen ved Vitenskapsmuseet. Når museet er klar for å ta i bruk objektmodulen med migrerte data, kan vi pensjonere modulen for Marine Evertebrater i MusitZoologi-klienten.

Vi har også assistert museene i forbindelse med rydding i person- og taksondata, som må være på plass før migrering.

Hyppige oppdateringer av applikasjonen

Nå rett etter at vi har rullet ut den nye versjonen i produksjonsbasen, vil det være en periode med særdeles hyppige utrullinger.

Vi vil i denne forbindelse ha et "vindu" mellom klokka 16.00 og 16.15, hvor vi ønsker mulighet til å legge ut oppdateringer, dersom det er behov for dette.

Det kan derfor være lurt å lagre data dere jobber med før klokka 16, hvis dere ønsker å være helt sikre på å ikke bli rammet av eventuelle uregelmessigheter i forbindelse med dette.

Framover

Vi fortsetter med migrering, rydding av programkode under panseret, og utvikling av de nye delene av objektmodulen som fortsatt ikke er på plass.

 

 

 

 

Publisert 3. apr. 2020 07:09 - Sist endret 3. apr. 2020 07:09