Uke 43

Denne uka har vært preget av bugfix i analysemodulen, arbeid med migrering, og videreutvikling av funksjonalitet i objektmodulen

Rette opp feil i Analysemodulen

Etter at vi la ut ny versjon til produksjon med Objektmodul for Marine Evertebrater, ble det oppdaget en del feil i Analysemodulen. Det henger sammen med en større jobb som ble gjort i Analysemodulen da vi oppgraderte underliggende programvarebiblioteker.

Dette er selvsagt sterkt beklagelig. Feilene påvirker ikke data registrert i modulen. Vi er i ferd med å rette opp feil, og teamet vil i samarbeid med MUSIT diskutere hva som må gjøres for å forebygge slike ting i framtida.

Videreutvikling i objektmodulen

Parallelt med feilretting i Analysemodulen fortsetter vi med videreutvikling av funksjonalitet i Objektmodulen. Nå har vi på plass funksjonalitet for, i første omgang, å legge inn linjer og polygoner i Koordinatmodulen. Dette er funksjonalitet som ikke lå i den gamle Delphi-applikasjonen.

Migrering

Arbeidet med migrering går videre, og nå er takson straks på plass. Migrering er en jobb som nesten alltid tar lengre tid enn man tror, også etter at man har forsøkt å ta høyde for alle eventualiteter. Siden den underliggende datamodellen er endret (fra objekt- til hendelsesorientert), er ikke en én-til-én mapping av tabeller, kolonner og felt mulig.

Migreringen av Marine Evertebrater vil gi oss verdifull erfaring når vi senere skal migrere resten av de naturhistoriske samlingene.

 

 

Publisert 3. apr. 2020 07:10 - Sist endret 3. apr. 2020 07:10