Uke 51

Her er et nytt nyhetsbrev om hva vi har jobbet med de siste ukene:

  • Analysemodulen
  • Migrering fra Oracle til PostgreSQL
  • Statistikkmodul for innhold og tilvekst i samlingene
  • Migrering av data til objektmodulen
  • Kommune- og fylkesammenslåing
  • Overgang til Windows 10
  • Utskiftinger i utviklerteamet

Analysemodulen

Analysemodulen er nå friskmeldt etter noen måneder med intenst utviklingsarbeid. Takk til Eirik R. for iherdig testing og feilsøking.

Migrering fra Oracle til PostgreSQL

Arbeidet med migrering av data fra Oracle til PostgreSQL skrider framover. Om ikke lenge vil alle data fra de nye modulene som er, og blir, utviklet kun benytte PostgreSQL som databasemotor.

Statistikkmodul for innhold og tilvekst i samlingene

På bestilling fra MUSIT har det blitt utviklet en modul som produserer statistikk over innholdet og tilveksten i museenes samlinger.

Migrering av data til objektmodulen

Arbeidet med å forberede migrering av data til det nye systemet går framover bl.a. ved at det ryddes i takson- og personnavn.

Kommune- og fylkesammenslåing

Det er satt i gang et arbeid med å oppdatere kommune- og fylkesregistrene i løsningene. Dette arbeidet håper vi å få ferdigstilt i løpet av januar 2020.

Overgang til Windows 10

Overgangen fra Windows 7 til Windows 10 og nye versjoner av Office-pakken har medført at vi har måttet oppgradere Oracle-klienten og MusitRegistrering.xlsb, som naturhistorie benytter til import av data.

Utskiftinger i utviklerteamet

To av utviklerne i DS har gått over i nye stillinger ved USIT. Ansettelsesprosessen for å få på plass erstattere er allerede godt i gang.

 

 

God jul
God jul ønskes fra oss i DS​​​​​

 

Publisert 3. apr. 2020 07:10 - Sist endret 21. mai 2020 10:57