Uke 24

  • Utvikling
  • Drift
  • Testing

Utvikling

Vi utvikler skisser for objektmodulen, og jobber for tiden mye med taxonlogikk. Selv om vi forsøker å forenkle i forhold til logikken i Delphi-applikasjonen, er det fortsatt mye detaljer som skal stemme. Det gjelder både for å håndtere revisjoner (bestemmelseshistorikk) og håndtere validering av navn mot Artsnavnebasen.

I forbindelse med overgang til fra Oracle til Postgres i det nye systemet, har vi jobbet med logikk rundt synkronisering av objektdata fra gamle Oracle til Postgres. En kilde til kompleksitet er at det eksisterende systemet, og det nye systemet skal leve side om side, og dele data med hverandre.

Drift

Vi får stadig flere bilder av museumsobjekter inn i Musits fotobase.  Dette fører også til driftsoppgaver for oss. Vi må forsikre oss at vi har plass nok til bildene, vi assisterer med å koble bildene til objektene, og bidrar til at bildene blir synlige for omverdenen.

Testing

Vi legger stadig ut nye versjoner av skisser til objektmodulen på Musits testbase. Dette er foreløpig bare skisser, som ikke inneholder så mye funksjonalitet, men er ment å antyde  layout og interaksjon for brukere. Når vi har skisser som er gode nok vil vi programmere mer funksjonalitet inn i den, helt til vi har en produksjonsklar applikasjon.

Målet vårt er å få til utviklingsprosess der vi prøver å utvikler applikasjonen "bit for bit",  der brukerne kan følge med på og gi tilbakemeldinger på disse bitene.

 

 

Publisert 3. apr. 2020 07:09 - Sist endret 3. apr. 2020 07:09