Februar og mars 2020

Søk

I februar og mars har vi arbeidet iherdig og målrettet med å bytte ut og kraftig forbedre søkemulighetene i MUSIT sine løsninger. Som vi skrev i januar har vi måttet ta i bruk en ny versjon av søkemotoren Elasticsearch, siden versjonen som ble innført for noen år siden benyttet funksjonalitet som ikke lot seg enkelt oppgradere. Endringene og forbedringene som er gjort gjelder alle typer søk, både de som er i bruk i Analyse- og Konserveringsmodulene og de nye objektmodulene.

Kommunereformen

Med bakgrunn i kommunereformen har stedsregistrene i de arkeologiske og naturhistoriske samlingene blitt oppdaterte. På naturhistorie medførte dette at det også måtte på plass såkalte bio-geografiske regioner i databasene, slik at man kan fortsette å benytte den gamle administrative inndelingen som plassholder i magasinene.

Det gjenstår å få lagt inn fylkes- og kommune-endringene i topografisk arkiv, og sjekket at importregnearket for naturhistorie også håndterer de bio-geografiske inndelingene.

Marine evertebrater og objektmodulen i test

Det er importert et større datasett med marine evertebrater til den nye objektmodulen. Datasettet vil som vanlig kvalitetssikres og modulen testes, før det hele overføres til produksjonsbasen.

Migrering fra Oracle til PostgreSQL

Arbeidet med migrering av data fra Oracle til PostgreSQL gjøres i disse dager og resultatet vil bli testet og kvalitetssikret av oss og produkteier. Godkjennes migreringen vil det hele settes i produksjon rett over påske. Det vil si at alle data fra de nye modulene (Magasin, Analyse, Konservering og objekt (marine evertebrater) vil benytte PostgreSQL som databasemotor/-back-end. Dette vil bli en milepæl i arbeidet med den nye IT-arkitektur, og forenkle driften av dagens MUSIT-løsninger.

Løpende oppgaver og drift

  • En del av tiden i februar/mars er gått med til bearbeiding av data for import til den gamle Oracle-basen, bl.a. karplantedata fra NHM og diptera (tovinger) for TMU.
  • KHM har fått importert nye rom med sine respektive reoler/seksjoner/hyller i magasinmodulen.
  • Det pågår et arbeid innen naturhistorie for å rydde i persondata. I den forbindelse hentes det ut data fra Oracle-basene som bearbeides slik at man blir kvitt dubletter og feil/forskjellige skrivemåter av samme navn. Dataene vil etter hvert re-importeres i forbindelse de forestående migreringene fra Oracle til PostgreSQL.
  • Vi har et stort etterslep på ønsker om utbedringer og rettinger (RT-saker) på naturhistoriesiden, og har gjort en ekstrainnsats for å følge opp en del av disse.
  • Etter at Norge ble stengt har det vært en økning i antall henvendelser som gjelder innlogging i databasene fra hjemmekontor. Vi har hjulpet med å løse problemene etter hvert som de har dukket opp.

Ny medarbeider

1. april startet i Róbert Anton Hafþórsson i DS. Han skal først og fremst jobbe med front-end-utvikling i MUSIT.

Publisert 3. apr. 2020 17:27 - Sist endret 7. apr. 2020 14:22