Januar 2020

Godt Nytt År ønskes fra oss i utviklingsteamet. Vi er i gang med flere ulike oppgaver og syns vi har et godt driv. Vi er kommet i gang med utviklingen i objektmodulen for marine evertebrater igjen, etter at vi har produksjonssatt Analysemodulen i flere iterasjoner før og etter jul. Her kommer litt om de ulike tingene vi jobber med akkurat nå.

Ny og forbedret søkemodul

Vi har begynt arbeidet med å få på plass en god søkemodul i den nye Objektmodulen, der vi bruker teknologien Elasticsearch. (https://www.elastic.co/).

Den versjonen som brukes i Analyse-, Konserverings- og Magasinmodulen er snart utdatert, og må skrives om. 
Vi starter med å implementere Elasticsearch i Evertebratmodulen, og vil etter det implementere den i de eksisterende modulene.
Én av tingene vi har som mål å få til er at det skal være fleksibelt og enkelt å søke, samtidig som det skal være mulig å søke på alle relevante felter. Søkene skal også være raske.

Kommunesammenslåing

Vi arbeider med å legge inn den nye fylkes- og kommunestrukturen for både kultur og natur i de eksisterende applikasjonene. Resultatet av arbeidet legges fortløpende ut på test.

Import av data

Det er importert et testdatasett med marine evertebrater på musit-utv.uio.no, som samlingseier vil kvalitetssikre.

Migrering fra Oracle til PostgreSQL

Arbeidet med migrering av data fra Oracle til PostgreSQL er snart ferdig. Om ikke lenge vil alle data fra de nye modulene som er, og blir, utviklet kun benytte PostgreSQL som databasemotor.

Løpende oppgaver og drift

En del av tiden er også gått med til støtte i forbindelse med import av en del store datasett til den gamle Oracle-basen.

Det har vært en økning i antall henvendelser som gjelder innlogging i databasen. Problemene har oppstått i forbindelse med at brukere har tatt i bruk Windows 10. Passord har av forskjellige årsaker blitt avvist og maskiner har ikke fått kontakt med databasen. Noen har også hatt problemer med funksjonalitet i MUSIT-applikasjonene på grunn av språk- og datoinnstillinger i Windows 10. Vi løser disse sakene etter hvert som de dukker opp, og antar dette er problemer som på sikt vil avta.

Vi har oppdatert Oracle-klienten til versjon 18, men det er problemer med installasjon av denne på Windows 10. Vi arbeider med å løse dette.

 

Publisert 6. feb. 2020 12:27 - Sist endret 6. feb. 2020 12:27