Tenestegruppestatusmøte 18. november 2015

Status- og koordineringsmøte i november.

Til stades

  • hanskfje
  • pehaavin
  • elisabhs (optional)
  • jokim (ref)
  • tvl

Sak 1: Personlege filgrupper med AD-spread

Fortsettelse på Status 2015-11: Sak 1: Personlege filgrupper med AD-spread: Har fått tilbakemeldingar frå lagringsgjengen. Begrensinga på maks 16 filgrupper er no blitt fjerna.

Fjerninga av begrensinga har blitt prodsatt. Petter har fått positive tilbakemeldingar frå Helge og Safet. Det som gjenstår er å sende ut info til lk-alle om forslaget som skal implementerast.

Sidan Tobias snart går ut i produksjon, er det ønskeleg at Cerebrum utvikling tek saka om å lage eingangsjobb for å fjerne AD-spread for alle personlege filgrupper med berre eitt medlem. Tobias sender bestilling til cerebrum-utvikling-bestilling på dette, så det vert følgd opp. (I etterkant av møtet oppretta Tobias: RT#1981085)

Sak 2: Drift av Webservice og Meldingskø for Cerebrum

Fortsettelse frå Status 2015-11: Sak 2: Drift av WS for Cerebrum: Petter ba om meir informasjon. To bestillingsdokumenter er utarbeida for Meldingskø og Webservice.

Joakim introduserte kort. Petter ser over seinare, sidan kort tid før innkallinga. Petter tek det opp med KIA neste torsdag, diskuterer og kjem evt. tilbake til INT med spørsmål/diskusjon. Høyrer deretter evt. med Seksjon for tjenernær drift. Informerer også evt. IT-driftsledelsesmøtet, avhengig av kor størrelsen på tenesten.

Sak 3: AD2-prodsetting

Joakim informerer om progresjonen for oppraderinga til ny AD2-integrasjon: ØFK er fullførd, men venter på siste ack, sjølv om saka er lukka. HiH brukte Joakim for lang tid på å ta, og det er to månadar att til samanslåinga, så dei valde å avbryte aktiviteten. Litt meir flikking hos HiØ i etterkant av prodsettinga. Estephan jobber med resten.

Joakim informerte. Kom innom at vi ikkje har fått noko offisiell henvendelse rundt avsluttinga frå HiH. Joakim høyrer med dei, om dei kan sende oss det, til postmottak@usit.uio.no. Greit å ha det formelle på plass. :)

Sak 4: Stagingmiljø

I samanheng med oppsett av stagingmiljø for ePhorte etter oppgraderinga til RHEL7, såg vi på korleis vi ønsker å ha utvikling- og stagingmiljøet til Cerebrum framover. Sjå referat frå møtet.

I etterkant kom det også opp at utviklarane vil ta over alle utviklingsmaskiner, samt opprette ei eiga maskin for Jenkins, cere-ci01.uio.no. I tillegg ønsker utviklarane fortløpande tilgang til alle loggar, for å gjere feilsøking meir effektivt.

Ingen kommentarar rundt forslag til stagingmiljø, men Petter må få tid til å lese gjennom først.

Uproblematisk for KIA at INT tek over utviklingsmaskinene. Bør sjå på kor KIA kan dumpe prod-data, sidan det då er formelt sett ein annan seksjon som eig maskin. Dette har riktignok lite å sei i praksis, alle har uansett tilgang til det samme.

Tobias har bestilt maskiner, og skal purre og sette INT som site-admin på dei, så kan INT ta over maskinene etter at dei er blitt oppretta. Det var bl.a. Fredrik (INT) som har begynt å sjå på å ta over maskinene etter forrige retrospective, forrige torsdag.

Ang. om utviklarane skal få tilgang til loggar automatisk: Det gjerast jo ingen filtrering når driftarane sender over loggar manuelt, og det vart gjort ei opprydding i å fjerne klartekstpassord frå alle loggar, så tilgang skal vere uproblematisk. Det tek jo berre tid for KIA å legge dei over, og ekstra ventetid for INT, så det er ein bra ting å få automatisert. Kjem ikkje på noko "farleg" som utviklarane skulle fått tilgang til i loggane. Er jo ein del "sensitiv" informasjon i loggane, men dette ville dei fått manuelt ved behov uansett. Vi går for å overføre dei automatisk, og så tar vi eventuelle tilfeller når dei dukker opp.

Korleis går vi fram for å gje utviklarar tilgang til loggane? Joakim bestiller hos drift, med både RT og Jira-sak lenka saman. (Etter møtet oppretta Joakim CRBD-303 og RT#1983007). Tobias må uansette fikse sync-test-server-jobben, for å overføre til cere-utv04, så han kan sjå litt på det då. Reint teknisk kom vi innom at alle loggane kan få sin eigen disk, og mounte denne opp i prod, og mounte den opp som read-only i testmiljøet. Er mindre arbeid enn å sette op rsync.

Sak 5: Spesifikasjon for driftsbrukarar

Tobias og Joakim laga utkast til spesifikasjon for driftsbrukarar, men har ikkje sendt dette til IT-drift-ledelse endå. Vurderer om det kan vere lurt å ta ein runde på korleis vi heller ønsker å gjere det.

Utsetter denne til Hans Kristian er tilbake, og alle får lest utkastet. Petter og Tobias meiner det kan vere lurt å ta ein liten intern runde på det først.

Eventuelt

Småsaker, i hovudsak til info:

  • Endring for VoIP: Cerebrum vil frå neste veke av slette alle SAP-data for alle personar som ikkje er med i SAP-fila. Har uante konsekvenser, men kjem berre på gløymd-passordtenesten.
    Raymon bør informerast, Joakim seier frå til han.
  • Prøver få til kortare tenestegruppemøter, men oftare.
  • Blameless postmortem: Er blitt såpass lenge sidan saka med fjerning av manuelle affiliations, at vi heller kan ta ei ferskare sak som prøvekaning: ePhorte-bistanden for eSAK. Skal diskutere denne seinare i dag.

Anna:

  • Tobias: Ein driftar bør vere med på Daily Scrum etter at han går ut i permisjon. Joakim kaller inn.
  • Tobias dreg ut i permisjon til 1. desember, er då berre Estephan og Kaj att. Vil skape ein del press på KIA. Er det noko vi kan gjere?
  • Frå Petter: Kven vert med i tenestegruppestatusmøte no når Tobias går ut? Petter sjekker med Elisabhs og kjem tilbake med det.
  • Frå Petter: Office365: Hadde ein bøgfiks, men gruppene er framleis jojo i medlemskap. Fredrik er i permisjon ut veka, så Tobias og Joakim titter på det, men er begge vekke til fredag. Dei involverer fleire, no begynner det å haste å få det fiksa! Pilot avhenger av at dette vert løyst, og begynner å bli fare for at tidsfristen sprekk.
  • Joakim var i telefon med UiA i dag. Dei hadde opplevd halvtimes nedetid av bofhd, utan å få varsel. Vi bør sjå på deploymentrutiner, det hadde ikkje blitt deploya på over ei veke no i det siste.
Publisert 18. nov. 2015 09:45 - Sist endret 13. jan. 2023 12:35