Tenestegruppestatusmøte 6. februar 2015

Status- og koordineringsmøte februar.

Status og koordinering i Cerebrum tenestegruppe.

Oppmøtte: hanskfje, elisabhs, jokim

Agenda

  1. Oppsummering frå forrige tenestegruppemøte, rundt mandat
  2. Versjonering av Cerebrum - Aktuelt om Cerebrum.
  3. Neste tenestegruppemøte - tidspunkt og format - forslag om Lean Coffee
  4. Bestillingar til KIA
  5. Metodikk i KIA - status
  6. Pågåande aktiviteter og utfordringar: EIS, TSD, AD2, python2.7

Agendaen vart endra litt etterkvart ut i møtet.

Referat

Forrige tenestegruppemøtet

Møtet gjekk bra, fekk inntrykket av det vart klarare for folk kva tenestegruppa eigentleg er. Merka at det likevel er litt gråsoner mellom kva som er KIA og UAIT sitt ansvar - ikkje direkte relevant for mandatet, men veldig relevant for tenestegruppa. Vi arbeider fortløpande med dette, og tek det opp når konkrete saker kjem opp.

Joakim gjer mandatet meir kortfatta og sender til Hans Kristian. Fjerner det som er for konkret, spesielt rundt dokumentasjon og Houston. Kontrakter høyrer ikkje til tenestegruppa.

Hans Kristian og Elisabeth tek møte med usit-sjefer for å få avklart kven som har ansvar for punkta Brukerreg/Brukaradministrasjon, forvaltning og ansvar for namnerommet for brukarar og grupper. Let det stå i mandatet fram til dette avklart, og venter difor med å sende mandatet oppover før dette er avklart.

Skiller ut oppgavene til drift og utvikling og lenker til det frå mandatet, sidan det kan endre seg fortare. Mandatet vil måtte bli tatt opp hos IT-dir ved endringar. Flytter desse rollene inn i grensegangsdokumentet.

Neste tenestegruppemøte

Elisabeth og Hans Kristian er positive til Lean Coffee. Jokim høyrer med fhl om gjennomføring, og ber folk sette opp punkt å ta med på møtet, før møtet.

Bestillinger til KIA

Tenestegruppa har behov for å vite korleis ein sender inn bestillingar til Cerebrum drift/KIA.

Vart enige om:

  • Endrer namn på RT-køa cerebrum-bestillinger til cerebrum-utvikling-bestillinger. Hans Kristian endrer.
  • Oppretter ny RT-kø: cerebrum-drift-bestillinger. Elisabeth bestiller.
  • Joakim oppdaterer nettsidene våre, grensegangsdokumentet og oversikten over våre kontaktpunkt når dette er gjort. Vi bør be folk sende inn "bestillingar" til cerebrum-kontakt@usit.uio.no, så ruter vi det inn vidare, når vi ser om det er drifts- eller utviklingsrelatert eller faktiske bestillingar. Det har då ikkje konsekvensar for eksterne at vi endrer namn.

Pågåande aktiviteter

  • TSD-oppgraderinga er blitt utsatt. Elisabeth såg ei RT-sak rundt TSD og bestillingar i går, men skal få overførd den til UAIT sine RT-køer så utvikling får den med seg.

Metodikk i KIA

Går framover. Elisabeth har krangla litt med Jira, men får prøvd seg framover og etterkvart fått til det meste. Gjenstår litt for å få det som dei hadde bestemt seg for. Bl.a. rundt WIP per produkt og ikkje totalt.

Småsaker vert løyst direkte i RT, men større saker går til Jira.

Prata litt meir rundt dette. Viktig at ikkje programvaren er til hinder for metodikken.

Bøgfiksingsworkshop

Set av ein heil dag for å forberede bugs, første veka i mars. Mandag eller onsdag. Estephan og ein av dei faste utviklarane - tek opp kven på neste Sprint Planning.

Publisert 4. feb. 2015 12:19 - Sist endret 6. feb. 2015 14:47