Møte med Webseksjonen 13.03.2013

Møte med Webseksjonen 13.03.2013 om ressurser ift alumniprosjektet

Tilstede: evenh, dagfinb, rikkejb, jokim, harell
Tid: 13. mars 2013 10:00-10:45

Agenda

1. Kort gjennomgang/presentasjon av ny alumniløsning v/Joakim.

Funksjonell spesifikasjon ligger ute på prosjektsidene under prosjektplan, denne er utarbeidet av STA og USIT i samarbeid. Merk at spesifikasjonen per dd ikke er oppdatert mhp møtet med Espen Grøndahl om sikkerhetsutfordringer 05.03.2012, dette vil bli utført snart (ikke utført ennå pga. sykdom).

Helge kommenterte at presentert funksjonalitet har utvida seg ein del frå utgangspunktet som vart laga i fjor. Vi bør passe på å ikkje legge inn for mykje ressursar i funksjonalitet som ikkje blir brukt i nokon særleg grad.

2. Ressursbehov fra Webseksjonen til prosjektet. 

Jmf. tildigere sendt e-post til Webseksjonen har vi behov for ressurser fra Webseksjonen på følgende områder:
 
Grensesnitt, design/utforming:
  • Rådgivning ift utvikling av det nettbaserte alumnigrensesnittet mot Cerebrum. Både ift utforming og funksjon.
  • Utarbeidelse av maler for alumnisider i Vortex for enhetene.
  • Vi ønsker å sette opp et møte med ressurs ift design av Vortex-sider for å finne best mulig løsning for presentasjon av alumnisidene i UiOs nettsted.

Webseksjonen skal diskutere det internt først og komme med eit svar, forhåpentlegvis i løpet av dagen. Vi bør komme i gang kjappast mulig med å skissere interaksjon og grensesnitt. Webseksjonen bistår gjerne med råd og bistand i utforminga.

Grensesnitt, utvikling:
  • Utvikling av det nettbaserte grensesnittet mot Cerebrum.

Webseksjonen har ikkje ressursar til å ta seg av utvikling av nettsider, og det virka på dei heller ikkje hensiktsmessig då det vil kreve at dei set seg inn i detaljar UAIT allereie har kunnskap om. Dei stiller gjerne opp med bistand når det gjeld design og utforming av html og css.

Nettskjema:
  • Tilrettelegging for bruk av Nettskjema for å invitere til arrangementer (i utgangspunktet skal dette gjøres utenfor alumniløsningen, men vi ønsker å finne ut i samarbeid med Webseksjonen hvordan Nettskjema best kan brukes i denne sammenhengen).
  • Innsamling av data rundt arrangementer i etterkant til bruk i alumniløsningen
  • Vi ønsker å sette opp et møte med Nettskjema for å kunne avklare hvordan vi best benytter Nettskjema i alumniløsningen.

Nettskjema har ikkje funksjonalitet som kan automatisere dette, men slik prosessen ser ut vil det ikkje vere tungvint for alumni-administratrorar å klippe-og-lime e-postadresser og anna informasjon mellom alumniløysinga og Nettskjema. Det såg heller ikkje ut til at dette var noko som kunne automatiserast på ein enkel og brukbar måte.

Nettskjema kan utføre endringar som er små og konkrete, dersom det gjer alumniløysinga enklare å administrere.

Publisert 13. mars 2013 07:54 - Sist endret 2. sep. 2013 14:06