Rapport 2015 for “Instrumentnett”

Prosjektleder: Gard Thomassen, Prosjekteier: ? KOO ønskes

Status for prosjektet

Ytterligere utredning av behovet på grunnlag av bestilling fra tidligere prosjekteier ga absolutt intet nytt og var bortkastet tid. Tidligere prosjekteier er ikke i lederstilling ved USIT lenger og ny prosjekteier er KOO.

Prosjektet var ved årsslutt 2015 klar til å ta imot pilotkunder, lab-nettene er klargjort, IP-ranges er klargjort for lokal-IT til å forskyne seg og TS for RDP er satt opp. Arnstein Orten har nå fått 5 IPs for testing, og vi går videre med NHM.
Det er avdekket utfordringer med instrumentnett der Sykehuspartner er nettleverandør tilø sluttpunktene, grunnet vi ikke vet hva slags krav de stiller til trafikken.

Prioriteringene neste periode

  • Etablere 2-3 pilotmiljø
  • Gjøre tilpasninger ihht det vi lærer med pilotmiljøene
  • Etablere kontakt med SP for å avklare nettforhold på sykehusene (f.eks AHUS)
  • Klargjøre løsningen for generellt frislipp
  • Ferdigstille nettskjema og informasjonsside.

Aktivitet og ressursbruk

Møter og seminarer

Det har vært avholdt 2 prosjektmøte3 i T3 2015, 3 møter totalt i 2015, og det har blitt brukt svært lite timer på selve prosjektet. Vi ser en interesse hos alle parter for å få prosjektet ferdigstillt, og vi har ingen store show-stoppere, men det tar noe tid for ikke å gå for mye på bekostning av annet.

Ressursbruk

Ressursavtale er ikke formelt på plass, dette er vurdert unøædvendig, samme som CT-kode.

Antall timer brukt totalt: ~ 40 timer

Erfaringer i prosjektet

Så langt ingen vesentlige erfaringen annet enn at tidligere utredning ser ut til å ha truffet godt med løsningsforslaget. Og ut over dette at aktiviteten blir nedprioritert ved CERT hendelser, noe som er å forvente. Det ønskes at KOO tar eierskapet for prosjektet for å kunne ha mer trykk på utøvende del av USIT.

 

Annet

Av Gard Thomassen
Publisert 11. jan. 2016 09:48 - Sist endret 11. jan. 2016 09:48