Referat: Møte med HFs kommunikasjonsavdeling 020915

Møte om Music Moves, ny MOOC fra IMV


Onsdag 2. september 2015

Til stede: Jesper Havrevold, Svein Harald Kleivene (USIT), Alexander Refsum Jensenius (IMV) og Alf Øksdal (HF kommunikasjon).

Møtereferat: 
Alexander orienterte om IMVs nye MOOC, Music Moves, som er et internasjonalt rettet kurs i musikk og bevegelse over 6 uker våren 2016. Kurset går over 2-3 timer per uke, med totalt 12 videoer som viser og forklarer bevegelse av både musikere og lyttere. Produksjon av videoer starter i september. Kurset vil ligge på plattformen FutureLearn.

Et mål er å gjøre IMV og UiO synlig innen fagfeltet internasjonalt, og samtidig benytte nye læringsplattformer for å nå ut med forskningsbasert undervisning som er i front.

Musikk er felles for de fleste. Kurset har stort potensiale til å nå ut internasjonalt. Et anslag er at nettkurset vil få minst 4000 deltagere. Undervisningsmaterialet som blir utviklet kan også benyttes utenfor MOOC.

Kursstart 1. februar 2016.

Lansering/kampanje for kurset, for å trekke potensielle studenter, starter 1. november 2015.

Forslag til formidling

IMV og USIT ønsker støtte fra HF til formidling og en kampanje for Music Moves.

Det viktigste: Lag en historie som kan selge kurset! (Show don't tell). Få fram det menneskelige, spesifikke, følelser, kjøtt om blod. Musikk og bevegelse er liv! Hvordan vise dette i en trailer/teaser/youtube?

Forslag til kanaler som kom opp i møtet:

  • En artikkel på norsk på nettsidene til IMV, HF og UiO. '
  • Denne artikkelen skrives av Alf eller en frilansjournalist og kan oversettes til engelsk for publisering på ScienceNordic og Alpha Galileo, for internasjonal distribusjon. 
  • Artikkelen blir delt via sosiale medier hos IMV, HF og UiO; Twitter, Facebook, eventuelt flere.
  • Forskning.no, benytter samme sak eller lager egen sak.
  • Apollon – Yngve Vogt vil kanskje lage sak for UiOs forskningsmagasin. Apollon har også en ny videojournalist. Koble denne videojournalisten på under produksjon av MOOC-video kunne være bra.
  • Internasjonale medier. Ingenting i veien med å forsøke NY Times, The Guardian, BBC om historien/videoen er god.
  • Kontakte FutureLearn sentralt i England, kanskje kan de bidra med forslag til promotering. (Alf og Svein Harald tenker på å delta i Mooc-kurs i London 12. nov)
  • Andre aktuelle kanaler for å nå lyttere: Wimp/Tidal?
  • Pressemelding med tekst, foto (og video) til medier i Norge, via ny NTB-kanal. Alf undersøker om NTB også kan benyttes til å nå utenlandske medier.
  • Youtube – om IMV får til en snutt vekker oppmerksomhet, kjør på!
  • Ide fra Alf: Skal IMV invitere verden til å sende inn sin beste bevegelse til musikk? Send us your Music Move! Hvordan kan en slik kampanje foregå? Hvilken plattform, hvem adminstrerer? (Gjør det enkelt, uansett.)

Hva trenger vi å ha klart 1. november?

En kort og god artikkel om Music Moves med 2-10 gode bilder.

Ferdig pressemelding

Klar med videosnutt som kan stå for seg selv, og som kan hektes på både artikkel og pressemelding.

Publisert 3. sep. 2015 09:28 - Sist endret 3. sep. 2015 09:28