Referat frå diskusjon: Partnersporet

Referat fra diskusjonssporet med tema for partnarar.

Innsikt i Cerebrum

Behov for innsikt, men hva trenger man innsikt i? Hvordan konkretisere? Joakim spør. Selvbetjeningsløsninger? Tilgang til data? Hvilke data.

Det er ikke enkelt å ha oversikt over hvilke tjenester man kan ta i bruk. Logger over hva som skjer. Kundene har ikke tilgang til Usits logger, og det er tungvint å finne feil. Hvilke tjenester finnes? Gjestebrukere var nytt for noen, men hva skal til for å ta det i bruk.

Bruk informasjonen som er der. Twitter-meldinger, hva driver vi med (sprint-oversikt). Men det er fort gjort at det finnes muligheter som ikke er kjent for alle. Form er ikke viktig, men det må være tilgjengelig.

Opprette en katalog? Mye som går forbi.

De fleste har de samme behovene, så det er logisk at de samme modulene brukes av alle.

Mye kode som bor i institusjonsspesifikk modul

UiO INTARK

Hva ser partnere for seg i utviklingen? UiA er positive til MQ. LDAP på MQ. Passordoppdatering til LDAP. Må holde tungen rett i munnen hvis noen attributter skal med fullsync og andre (f.eks. passord) i eventbasert. Ønsket ihvertfall å ha med passord i eventbasert.

Cerebrum vil ta mindre ansvar enn i dag: Cerebrum har en webservice som sier hvordan ting skal se ut, mens scriptene kjøres lokalt for å implementere endringer. Det viktigste er at ting virker. Tanken er at microservice driftes lokalt. Tydelig vanskelig å ta inn over seg hvordan dette blir i praksis.

UiA: Løsningen ser bedre ut nå enn i fjor. Ønsker ikke være veldig prøvekanin. UiO kan være prøvekanin på AD.

Samarbeid mellom partnerene

USIT har mye henvendelser som andre har løst: Ta kontakt med dem, for de har løst det. Forum? Samlinger et par ganger i året? Dele problemstillinger og satse på gjenbruk. UiA: Det er lurt om noen i USIT også kan stille? TVL: Ta i bruk e-postliste for utveksling? Cerebrum-kunder (hvis det er denne som kan brukes til dette?) Kan være en idé å begynne å bruke en liste. Greit for abonnentene å ha oversikt over hvem som står på listen også.

Behov for møter? Et enklere seminår årlig? Kombinere med noe annet (e.g. Uninett). Sette av mere tid til diskusjon og verksted på Cerebrum-seminaret.

Fellesbestillinger?

Tofaktorautentisering? Burde jo være interesse? Lite jobb som gavner én kan tas før noe som er kostbart og gavner alle også.  Tjenestekatalog med meny og indeks.

Publisert 20. sep. 2016 18:44 - Sist endret 20. sep. 2016 18:44